+40 744 479 212 scoala@pegasusteam.ro

Dosarul de la școala de șoferi este VALABIL 12 luni din momentul absolvirii, mai exact de când are loc ultima oră de conducere.


Echipa PegasusTeam face tot posibilul pentru a vă programa imediat după ce a fost terminată școala auto pentru ca toate cunoștințele asimilate sunt proaspete și mai mult de atât, pentru că într-o scurtă perioada de timp se pot modifica multe în legislația rutieră sau în regulile de susținere al examenului auto. Întregul proces depinde de DRPCIV și de locurile puse la dispoziție de aceștia, școala de șoferi nu poate facilita acest proces mai mult decât să ofere suport pentru programări și întocmirea dosarului. 

  Valabilitatea dosarului pentru școala de șoferi nu poate fi prelungită. În cazul în care de-a lungul anului de la momentul absolvirii școlii candidatul nu a promovat examenul auto, după 12 luni va trebui să reia complet procesul de pregătire, atât pregătirea teoretică cât și toate orele de practică în cadrul unei școli autorizate, obligatorii. Ulterior, se va întocmi din nou dosarul pentru permis alături de toate actele necesare.

 Valabilitatea celorlalte documente din dosarul pentru școala de șoferi

  • avizul psihologic este valabil 6 luni din momentul efectuării; 
  • fișa medicală este valabilă 1 an din momentul efectuării;
  • cazierul este valabil 6 luni de la momentul eliberării;
  • fișa este valabilă 1 an de la data ultimei ore de conducere (dată expirării este trecută pe verso);
  • taxa de permis nu are valabilitate și dacă într-un an nu a fost luat permisul, taxa poate fi utilizată la noul dosar;

Există posibilitatea ca avizul psihologic și fișa medicală să expire înaintea celorlalte acte, prin urmare se recomandă urmarea unui curs fluent al tuturor pașilor, fără timpi de așteptare mare între ei, pentru a putea susține examenul de cât mai multe ori cu aceleași acte, dacă va fi cazul.

Având în vedere că perioada de valabilitate a cazierului și a avizului psihologic este de doar 6 luni, în cazul nepromovării examenului auto în această perioada, va trebui solicitată eliberarea unui nou cazier și aviz psihologic.

Gânduri bune!